Restoran

Restoran Margus je otvoren 2017. sa ambicijom da postane regionalno gurmansko odredište u koje domaći i strani gosti dolaze sa namerom da osete prijatnu atmosferu i uživaju u vrsnoj a pristupačnoj hrani i piću, i odlaze puni sjajnih utisaka. Ugodan ambijent prožet svetlošću, prirodnih materijala i interesantne konstrukcije u beloj boji prijateljski doziva i najmlađe goste kojima naši talentovani kuvari takođe pripremaju omiljena jela, a služe ih vedri konobari. Jelovnik je à la carte i za grupne posete ne veće od 15 gostiju, dok se za proslave meni unapred utvrđuje u dogovoru sa organizatorima.

Pogodno lociran dovoljno daleko od centra Velike Plane čime se izbegava saobraćajna gužva, restoran Margus nudi pogodnost prostranog parkinga, neizbežno potrebnog u terminima proslava.

Prostorno je podeljen na otvorene i poluotvorene zone kako bi gostima različitih profila i potreba pružio komforan boravak, bilo da dolaze solo ili u manjim i većim grupama. Veće grupe imaju prilike tokom rezervacije da izaberu tip prostora koji odgovara prirodi njihove posete. Za više detalja o rezervacijama, pozovite nas ili nam pišite.

mozaik fragment strelac razapinje luk sa strelom
mozaik dva fragmenta reka biljke divlji vepar i strele u zemlji

Inspiracija

I pre nego što je dobila ime kojim je danas zovemo, Velika Morava ima značajno mesto u životima bića koja nju i njenu dolinu nastanjuju. Tako predstavlja takoreću vremensku sponu između nas, danas, i svih onih koji su je iz raznih razloga u prošlosti smatrali bitnom. Kao oda počasti civilizaciji koja je nekada ove predela zvala svojim domom, našem restoranu s poštovanjem dajemo ime Margus, prema starorimskom nazivu za Moravu, i sa našim prethodnicima se dodatno povezujemo inspirisani jednim od njihovih omiljenih načina umetničkog izražaja.

Saznaj više o specijalitetu Đavolja Varoš   >>>

Kuhinja

Kuhinja restorana Margus je gde nastaje magija. Njen šef i osnovni pogon, Zoran Stevanović, stvara svoja umetnička dela koja ponosno služimo gostima. Nama su svi gosti bitni - vođeni tim motom osmišljen je jelovnik kojim se staramo da zadovoljimo širok opseg različitih ukusa. Obaveznu domaću kuhinju sa jelima sa roštilja, rekli bi klasiku, podupiru jedinstveni eklektični specijaliteti za pustolovna nepca gde je sasvim očekivano naići na slatko-slane kombinacije kvalitetnih mesa i voćnih nota, ponekad sa sastojcima ne tako uobičajenim za naše podneblje.

Restoran Margus takođe ne zaboravlja na goste čija dijeta ne uključuje upotrebu mesa. Vegetarijanskim menijem i oznakama koje obuhvataju vegetarijanska, veganska i posna jela kao i moguće opcije već utvrđenih jela potvrđujemo da zaista mislimo na sve goste.

restoran margus specijalitet eksplozija ukusa

Glavni kuvar

Zoran Stevanović, šef kuhinje, majstor kulinarstva i glavni pogon restorana Margus. Kombinuje sastojke tradicionalne srpske i kuhinja drugih podneblja, na njima primenjuje oprobane i nove metode kojima kreira jedinstvene specijalitete. Od detinjstva provodi vreme u kuhinji i eksperimentiše. U školama u Velikoj Plani i Kragujevcu unapređuje tehnike i stiče znanja koje od 2002. primenjuje u raznim aspektima kulinarstva. Dalje gradi iskustvo u Podrumu Radovanović gde još uvek, po potrebi, pruža priliku diplomatama, državnim zvaničnicima i predstavnicima kulturnog i javnog života da uživaju u njegovim originalnim kreacijama. Od 2017. Zoran upravlja kuhinjom u Margusu.

restoran margus glavni kvar zoran stevanovic

"De gustibus non est disputandum."

Scroll to Top
Scroll to Top